2022-03-05 07:17:14• hírek • Agerpres

Ismét kinevezték a szemészeti osztály élére a februárban menesztett főorvost

Ismét kinevezték a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház szemészeti osztályának élére dr. Bodó Pált, akit februárban menesztettek tisztségéből, miután 14, szürkehályoggal műtött beteg esetében szemgolyógyulladás lépett fel, és három páciens megvakult a műtött szemére - tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A kórház vezetőségének közleménye szerint azért született meg ez a döntés, hogy a szemészeti műtőben a lehető leghamarabb és a legbiztonságosabb körülmények között folytatódhasson a tevékenység addig is, amíg az osztályvezetői tisztségre kiírt versenyvizsga lejár.


A vezetőség hangsúlyozza ugyanakkor, hogy dr. Bodó Pált az osztályvezetői pozícióból távolították el, és nem főorvosi státuszától fosztották meg, ahogyan az egyes online felületeken tévesen értelmezték. Emellett az intézmény etikai tanácsa úgy döntött, hogy a szemészeti osztályon kialakult helyzet nem tartozik a hatáskörébe, és hogy "a vizsgált esetben adminisztratív és fegyelmi hiba történt, amelyek miatt a kórház igazgatótanácsa már megtette a megfelelő intézkedéseket".


A kórház továbbra is számít dr. Bodó Pál szakmai tapasztalatára, és a vezetőség bízik abban, hogy "az orvos a jövőben hiánytalanul ellátja osztályvezetői feladatait" - olvasható a közleményben.


Ugyanakkor megkezdődött és folyamatban van a szemészeti osztály és a szemészeti műtőblokk felújítása a Hargita megyei egészségügyi igazgatóság által jelzett hiányosságok megoldása érdekében; a becslések szerint a munkálatokkal március 25-én végeznek. Folytatják az eljárást a műtőrészleg működésének újbóli engedélyeztetésére, amit a közegészségügyi igazgatóság az incidenst követően visszavont.


A kórház arról is tájékoztat, hogy a műtőrészleg újraindításáig a páciensek a szemészeti szakrendelőbe mehetnek, amely hétfőtől péntekig 7.00 és 14.00 óra között tart nyitva. Időpontot a kórház honlapján (www.spitalmciuc.ro) vagy a 0732 500587-es telefonszámon lehet foglalni.


A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság az ügy miatt 30.000 lej értékben rótt ki bírságokat.


Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője akkor kijelentette, hogy a csíkszeredai kórház szemészeti részlegén súlyos hiányosságok voltak a fertőtlenítési eljárások betartása terén. Sergiu Sîngeorzan, a megyei kórház fertőzés-megelőzési osztályának vezetője szintén úgy nyilatkozott, hogy a baj a sterilizálási eljárások be nem tartásából származott, és hogy a baktérium valószínűleg kívülről került a kórházba, majd személyzeti úton terjedt el.


A rendőrség hivatalból kezdett kivizsgálást az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és hivatali mulasztás miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: